Hírek

Szakmai elismerés az 5 éve működő Tourinform Szolnok irodának
Szakmai elismerés az 5 éve működő Tourinform Szolnok irodának
2018-06-22

Jubiláló szakmai oklevelet kapott a Tourinform Szolnok Iroda, a magyar turizmus információs rendszerében eltöltött évek munkájának elismeréseként.

 

Balatonfüreden tartották az Országos Tourinform Találkozót, ahol a magyar turizmus információs rendszerében eltöltött évek munkájának elismeréseként jubiláló szakmai oklevelet kapott a Tourinform Szolnok Iroda.
A múlt
1993-ban a Magyar Turizmus Rt. országos Tourinform Iroda hálózatának első irodái között nyílt meg Szolnokon a Tourinform Jász-Nagykun-Szolnok Iroda. 2012-ben a Megyei Intézményfenntartó Központ jogutód nélkül megszüntette a közel 20 éves megyei turisztikai intézményt.

Új iroda
A megyeszékhelyre érkező turisták fogadására, informálására megoldást kellett találni. 2012. augusztus 1-én új Tourinform Szolnok Iroda nyílt a város főterén, a Kossuth téren.  Szolnok Megyei Jogú Város non-profit intézménye az Aba-Novák Kulturális Központ Kft. fenntartásával kezdte meg működését. Az új Tourinform Iroda átmenetileg a Belvárosi Ügyfélközpontban üzemelt.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ új épületrészének megnyitásával a Tourinform Szolnok Iroda 2014. augusztusa óta működik a város központjában, a Hild János téren, az Agóra földszintjén. Az iroda a Tourinform hálózat egyik legszebb irodája, ahol Szolnok Bolt Bemutatóterem is található. Helyi hagyományokra és látnivalókra épülő ajándéktárgyakat, magyaros termékeket vásárolhatnak a látogatók. A Szakmai munka koordinálása a Magyar Turisztikai Ügynökséghez tartozik. 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben minőségi munkájáért szakmai elismerő oklevelet kapott az Iroda.

Az Agóra földszintjén található Tourinform Szolnok Iroda az ide érkező turistáknak nyújt információt Szolnok és környéke turisztikai kínálatáról, valamint ingyenes kiadványokat kínál belföldi üdülési és kirándulási ötletekkel. Főszezonban havonta közel 500 fő keresi fel az irodát. A legtöbb látogatót Budapestről és Németországból fogadják.

Elérhetőség:
Tourinform Szolnok
Tel: 56/420-704
5000 Szolnok, Hild János tér 1.
www.szolnoktourinform.hu