Hírek

Szolnok Napja
Szolnok Napja
2017-09-04

A Szolnok Napja rendezvénysorozat idén is számos ünnepi és családi program várta a város lakóit az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ szervezésében.
 

Csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át a város legrangosabb elismeréseit: az Ezüst Pelikán díjat és a Szolnok Díszpolgára címet, pénteken a Jászkun Fotóklub tárlata mellett Kóka Ferenc Kóka művek és vázlatok, illetve Márvány Sándor Tiszától a Havasokig c kiállítása nyílt az Agóra kiállítóterében.
Szombaton kora reggeltől késő estig a Szolnok Napi Forgatag kínált élménydús családi programot. A Béres Senior Maraton után a Szapáry úton a Szolgáltató Város projekt partnerei és a Civil Kavalkád színpadi programjai szórakoztatták a látogatókat. A Hild téren az Aba-Novák Agóra szakkörei, klubjai, képzései mutatkoztak be, interaktív sportbemutatókat, társas tánc és kutyás bemutatót tartottak. Egész napos kézműves foglalkoztatóval, bábjátékkal, gyermekprogramokkal és parkvasúttal is várták kicsiket és nagyokat egyaránt. itt szelték fel Szolnok város 942 szeletes tortáját is.
A rendezvényt a Szeretem Szolnokot pályázat eredményhirdetése, majd este az Aba-Novák Agóra színháztermében az „Én vagyok Szolnok” c. musical ősbemutatója zárta