Hírek

Szolnokon tartottak szakmai napot a közösségszervező hallgatóknak
Szolnokon tartottak szakmai napot a közösségszervező hallgatóknak
2020-07-13

A Nemzeti Művelődési Intézet ebben az évben is megszervezte a közösségszervezők nyári táborát Lakitelken. A tábor 44 csillogó szemű, a szakma iránt érdeklődő fiatalja Szolnokra is ellátogatott.

A július 05-09. között rendezett program a Közösségszervezés BA, Kulturális mediáció MA és Közösségi művelődés tanár OMA szakos hallgatóknak szólt. A tábor célja, hogy a hallgatók megismerjék a közösségszervező szakma feladatait, gyakorlati módszereit, valamint élményeket, tapasztalatokat szerezzenek a leendő közművelődési munkatársak.
 
A tábor 44 csillogó szemű, a szakma iránt érdeklődő fiatalja Szolnokra is ellátogatott. Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ munkatársai segítségével a közművelődési szakma szerteágazó, rendkívül színes, kihívásokkal teli világába nyertek bepillantást. Szervezési, közösségépítési módszereket, gyakorlatokat sajátíthattak el. A szakmai napon arra törekedtünk, hogy szemléltessük, hogyan működik egy Agóra, hogyan látja el a törvény által előírt kötelező közművelődési alapszolgáltatásokat úgy, hogy ezek ne csak a közönség számára legyenek vonzóak, hanem a munkatársak is szakmai örömet, elégedettséget leljenek benne.Molnár Lajos Milán ügyvezető igazgató, valamint az intézmény munkatársai olyan tudást és élményeket igyekeztek átadni a hallgatóknak, melyek hozzájárulnak a kultúra iránt elkötelezett, magasan képzett, közművelődési szakemberré váláshoz.